Meekook vaarikate ja kardemoniga

Emadepäevani on jäänud loetud päevad ning selle puhul jagame ühte ülimaitsvat koogi retsepti, mille valmistamine ei nõua suurt vaeva, kuid lõpptulemus näeb välja ja maitseb nagu tõeline meistriteos. 

Kui biskviitkoogi küpsetamisega varem kokku puutunud ei ole, siis võib olla lihtsaim lahendus osta valmis biskviitpõhi poest. Samas ei ole biskviidi ise valmistamine sugugi mitte keeruline. Vaja on teada vaid mõnda väikest, kuid olulist nippi.

Esiteks tuleb biskviiditaigen alati valmistada toasoojadest munadest. Niisiis kui hoiad mune külmkapis, siis tõsta need vähemalt tund aega enne tordivalmistamist külmkapist välja. Samal ajal võta välja ka või, et see oleks samuti toasoe taigna valmistamise ajaks. Teine väga oluline nipp on see, et biskiividil peab laskma küpseda ahjus ilma seda segamata. Ehk siis ahjuust paota vaid siis, kui arvad, et küpsemine on jõudnud lõpule. Ja uks ava võimalikult vaikselt, et biskiiviti suure temperatuurikõikumisega ära ei ehmata.

Nüüd, kui kõik olulised nipid jagatud, võib asuda retsepti kallale :)

 

Täidis:
Vaarikaid
1 pakk vahukoort

Katekreem:
3 pakki kreemjuustu
3 spl mett

KOOSTISOSAD:

Biskviit:
4 muna
200g võid
125g mett
100g suhkrut
200g jahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kardemoni

VALMISTAMINE:

  1. Vahusta ühes kausis munad ja teises kausis toasoo või suhkruga. Munad vahusta võimalikult tugevaks vahuks ning lisa vaht järk-järgult või ja suhkru segule. Seejärel sega segusse mesi.

  2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kardemon ning lisa see jaokaupa taignasse.

  3. Vala taigen 20 cm lahtikäivasse vorm ja aseta see ahju küpsema 180 kraadi juurde umbes 40 minutiks kuniks biskviit on pealt kuldpruun. Kuna ahjud on erinevad, siis küpsetusaja määramisel puhul kasuta ka oma sisetunnet ning varasemat kogemust. Mõnede ahjude puhul võib juba 30 minutist piisata.

  4. Biskviidi küpsemise ajal valmista kattekreem. Selleks vahusta omavahel kreemjuust ja mesi. Paariminutilise vahustamise järel aseta segu külmkappi, et see muutuks veidi tahkemaks enne koogile peale kandmist.

  5. Kui biskviit on valmis ja täiesti maha jahtunud, siis lõika see ettevaatlikult ristipidi kolmeks võrdse laiusega kettaks. Ketaste vahele pane vahukoort ja vaarikaid või muid meelepäraseid marju.

  6. Kui biskviidi kihtide vahele vaarikad ja vahukoor lisatud, siis võta külmkapist kattekreem ning kata koogi pealmine osa ja äär kreemiga. Kui kodus pole tordikaunistmise spaatlit, siis sobivad selleks väga hästi ka puidust pannilabidad ja võinoad, millega tordile viimane lihv anda.

  7. Jäta tort ööseks külmkappi ning hommikul kaunistada marjade või siis lõikelilledega. Viimaseid kasuta vaid kaunistamiseks, sest enamus juhtudel ei sobi need söömiseks :)

HEA NIPP: Kui kasutad külmutatud marju, siis on hea mõte valada ühele biskviidi kihile sulatamisel tekkinud vedelik, mis annab sellele teistsuguse värvuse ning ilusa efekti koogi lahtilõikamisel.  

PROOVISID ISE SELLE RETSEPTI JÄRGI? Anna meile teada kuidas see välja tuli jättes kommentaari selle postituse alla või jagades oma pilti Instagramis hashtagiga #nordichoney

SOOVIKSID OLLA PIDEVALT KURSIS MEIE TEGEMISTE JA MAITSVATE RETSEPTIKATSETUSTEGA? Selleks liitu meie uudiskirjaga või jälgi meid FacebookisInstagramisTwitteris või Pinterestis.