Maasikas, jogurt & mesi. Patuvabalt.

Maasikahooaeg on täies hoos ja kui paar kausitäit juba niisama ära söödud, siis on aeg liikuda järgmisele tasemele – valmistada üks kevadiselt patuvaba kook. Tõsi, eesti maasikate valmimiseni läheb veel veidi aega, kuid miks mitte teha esimene katsetus selle koogiga juba praegu ära. Sest kordusele minek on garanteeritud :)

VALMISTAMINE:

Kata lahtikäiva 24cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja tõmba servad paari tilga õliga üle. Eraldi kausis või köögikombainis purusta küpsised, lisa kookosõli ja vala saadud küpsisemass koogivormi. Suru küpsisepuru tugevalt vastu vormi põhja ja aseta vorm mõneks minutiks külmkappi. Koogi pealisosa valmistamiseks sega eraldi kausis maitsestamata jogurt ja mesi. Sulata zellatiin ja lisa sujuvalt jogurti-mee segule, samal ajal hoolikalt segades. Võta külmikust koogivorm, vala jogurtisegu vormi ning aseta tagasi külkappi vähemalt 4 tunniks või terveks ööks. Hommikul kaunista maasikatega ja ära imesta kui lõunaks enam midagi alles pole :)

KOOSTISOSAD:

150g küpsiseid
(nt 12tk Belvita Honey & Nuts Biscuits)

50ml kookosõli

800g maitsestamata jogurtit

3spl mett

15g zellatiini

500 grammi maasikaid kaunistamiseks

PROOVISID ISE SELLE RETSEPTI JÄRGI? Anna meile teada kuidas see välja tuli jättes kommentaari selle postituse alla või jagades pilti Instagramis hashtagiga #nordichoney

SOOVIKSID OLLA PIDEVALT KURSIS MEIE TEGEMISTE JA MAITSVATE RETSEPTIKATSETUSTEGA? Selleks liitu meie uudiskirjaga või jälgi meid FacebookisInstagramisTwitteris või Pinterestis.