Mesi & Trenn

Teadagi on mesi üks tänuväärt vahend võitlemaks külmetushaiguste või erinevate naha probleemidega, kuid kõrge energiasisalduse tõttu on mesi ka ideaalseks lisandiks trenni tegemisel. Siin on mõned näited, kuidas väike kogus mett võib aidata kaasa parema vormi saavutamisele.

1. Alternatiiv spordijoogile

Süsivesikute tarbimine enne treeningut ja selle jooksul annab juurde oluliselt energiat. Kui paljud sportlased kasutavad selleks spetsiaalseid spordijooke ja geele, siis mee näol on tegu hea alternatiiviga, mis on naturaalne, efektiivne ja soodsam kui enamik rafineeritud suhkruid sisaldavad spordijoogid ja energiabatoonid.

Proovi seda: Sega leige vesi meega ja lisa peotäis värskeid mündilehti. Vala jook trennipudelisse ja hoia külmkapis kuni trenniminekuni.

2. Põletab rasvu

Esmapilgul võib kõlada uskumatuna, kuid üks supilusika täis mett võib aidata langetada kaalu ja põletada neid kõige kangekaelsemaid rasvu. Meie keha reageerib juba väiksele kogusele mee söömisele, mis aitab maksal tööta glükoosi. Glükoos hoiab suhkru taseme ajus kõrgena ja paneb meie keha tootma rasvu põletavaid hormoone.

Proovi seda: Igal hommikul enne söömist ja õhtul enne magamaminekut sega klaas vett korraliku lusikatäie meega ja ühest sidrunist tuleva mahlaga.

3. Leevendab lihasvalu

Enamus meist on kogenud hommikust lihasvalu, mis on tingitud korralikust trennist eelmisel päeval või lihtsalt suuremast ringiliikumisest. Sellise lihasvalu ennetamiseks on hea moodus kui koheselt pärast trenni tarbida süsivesikute ja proteiini rikast vahepala.

Proovi seda: Rösti viil täistera leiba ja määri sellele maapähklivõid ning nirista peale veidi mett.

Niisiis ei ole mett vaja karta isegi kui on käsil tõsine ettevalmistus rannahooajaks. Mõõdukas koguses kontrollitud mahemesi teeb ainult kasu nii kehale kui meelele :)

PROOVISID ISE SELLE RETSEPTI JÄRGI? Anna meile teada kuidas see välja tuli jättes kommentaari selle postituse alla või jagades pilti Instagramis hashtagiga #nordichoney

SOOVIKSID OLLA PIDEVALT KURSIS MEIE TEGEMISTE JA MAITSVATE RETSEPTIKATSETUSTEGA? Selleks liitu meie uudiskirjaga või jälgi meid FacebookisInstagramisTwitteris või Pinterestis.